معرفی ژانر معمایی
معرفی ژانر معمایی یا این که به عبارتی Mystery
سبک معمایی به نوعی شیوه ماجرا نویسی اشاره دارااست که غالبا موادتشکیل دهنده داستانی آن دربرگیرنده مرگ و میر های مرموز یا این که جرم و جنایت های پیچیده است که می بایست معما و ماجرای آن به وسیله یک شخص زرنگ حل و فصل و رمزگشایی شود . اکثر اوقات هر مظنون به طور معمول با یک هدف قابل توجیه و عقلانی و در یک مجال مطلوب برای ارتکاب جرم در قصه معرفی می شود . شخصیت حیاتی و زرنگ این مورد ها اکثر اوقات یک کارآگاه است که در غایت معمای پیوند خورده قصه را با عامل های منطقی و اصولی رمزگشایی کرده و پرده از حقایق بدوننور روایت بر میدارد . برخی اوقات کتاب های مندرج درین سبک در گونه بندی ادبیات غیر داستانی جای میگیرند . ماجرا های معمایی میتواند در مجموعه قصه های کارآگاهی هم طبقه بندی شوند به دلیل آن که کهاین نوع ماجرا ها هم نظیر سبک کاراگاهی مشتمل بر موادتشکیل دهنده سر گشایی یک معما یا این که تعلیق و ارائه راهحل های منطقی برای پیش پیروزی قصه است . ماجرا های معمایی را نمیتوان با ماجرا های خشونت آمیز جنایی که بر کار و واقع گرایی منفی گرایانه متمرکز است , مقایسه کرد .
روایت های معمایی ممکن است مشتمل بر عنصرها فرا ارگانیک و گاه خرق عادت باشند که در آن رمزگشایی گره های روایت ضروری نیست حتما منطقی باشد و گاه حادثه می افتد که حتیدر درین نوع قصه ها هیچ جرم و جنایتی وجود نداشته و تنها عنصرها نام برده هسته مهم روایت را صورت می دهند . این به کارگیری در مجلات رنگ زرد ( pulp ) ده سال 1930 و 1940 زیاد مرسوم بود . در آن زمانه , عناوینی نظیر Dime Mystery , The Thriller Mystery و The Secret Sense موجودیت یافت که با برچسب ماجرا های ( تهدیدها تعجب آور و غریب ( شناخته شدند ; چون همه دارنده عنصرها وحشت و فرا ارگانیک بودند نظیر نمایش های Grand Guignol .
این دسته اثار در مقایسه با عناوینی که همزمان با برچسب معمولی سبک جنایی خشونت امیز به چاپ می رسید , فراوان مختلف بودند . اولی به کارگیری از کلمه و واژه معمایی به مفهوم حقیقی مدرن آن , به وسیله Dime Mystery بود , که تحت عنوان یک خبرنامه فعال در سبک جنایی آغاز به عمل کرد و در آخرها ده سال 1933 به ( تهدیدها تعجب آور و غریب ( تغییر تحول اسم بخشید .
درباره این سایت